miercuri, 25 iunie 2008

Un requiem superb, compus de un geniu..

">

marți, 24 iunie 2008

Ozi a murit

Operatia adecurs bine. In mod miraculos, puiul se trezise si incepuse sa isi miste membrele. Cand am ajuns acasa se ridica in picioruse si se tara prin cusca. Deja eram sigura se va termina totul cu bine. L-am lasat sa se odiheasca si sa isi revina. Cu cateva minte in urma am observat ca membrele ii erau intepenite. Am crezut ca este de la anestezie. Deasemenea era un pic rece. L-am mutat intr-un prosopel pentru a se mai incalzi. I-am vorbit, i-am masat manutele, l-am privit. Din cand in cand isi mai misca piciorusul si labuta. Respira repede. Ai mei au plecat in sufragerie si eu am ramas in continuare cu el. Poate pare o prostie, dar am inceput sa imit sunetul pe care il facea cand ne jucam. Si el mi-a raspuns. Apoi,imediat, au urmat spasmele. M-am speriat. Am crezut ca sunt de la anestezie dar cand s-au oprit am vazut ca nu mai respira. Am pus mana pe el...era moale. L-am luat in brate si am vazut ca murise. Nu vroiam sa cred.

Am stat asa cu el in brate si am incercat sa-i repornesc inima.Aveam senzatia ca incepuse sa respire foarte usor. Dar era doar imaginatia mea. L-am pus in casuta lui de sus pentru ultima oara. Maine il inmormantez.

Astazi este ziua in care eu si Vladi implinim 5 ani fericiti.

luni, 23 iunie 2008

Astazi am fost din nou la doctor cu el. Mi-a spus ca trebuie scos. Asa ca maine dimineata o sa ne prezentam acolo.

In seara asta o sa-l las sa faca ce vrea si o sa manance numai bunatati. A zburdat prin camera pana acum si s-a dus in casuta. S-a bagat in inimioara si a adormit..Cand se trezeste ii dau lapte si o sa ne jucam..

Cea mai mare dorinta a mea este sa se trezeasca dupa operatie si sa ne jucam din nou..

Vesti bune

Foarte fericita va anunt ca Ozi a inceput sa manance binisor si sa bea apa.

Zilele trecute au fost un calvar pentru puiut. Incerca sa manance dar nu putea pentru ca il durea. Apa nici nu vroia sa o vada. Totusi, trebuia sa manance ceva, asa ca singura solutie era sa-i inmoi mancarea in apa. O solutie riscanta deoarece putea sa se strice la stomac( ceea ce i s-a si intamplat intr-o forma usoara) Sambata, am avut o surpriza. A mancat uscat, dar taiat bucatele mici. O sigura problema ramanea: apa. Am inceput sa ne ingrijoram. Am inteles ca in general animalele care nu beau apa nu mai au mult. Din fericire am dat in tristete. Cand, astazi ce sa vad ! :) L-am gasit pe Ozi lipit de picuratoare. A fost cea mai frumoasa clipa pe care am trait-o pe anu asta. I-am dat si lapte si a baut bine.

Cand a iesit din cusca ne-am si jucat un pic. A vrut sa-l mangai si sa fie dezmierdat.

Acum doarme. In doua ore urmeaza inca o tura de picaturi..

miercuri, 18 iunie 2008

Nu va duceti la Spitalul veterinar Ilioara

Stiam de el si stiam ca e non stop. Documentati-va din timp. Niciodata nu stiti cand aveti nevoie.

Daca aia ar fi fost profesionisti, poate ca Ozi nu si-ar fi pierdut ochiul(asa cum sunt sanse 99%). Dar ce se gaseste sa faca o pipita de acolo. Sa ma coerecteze ca am intrebat-o ce insemna un cuvant. Sa imi corecteze ca spusesem cu a in loc de "ă". Mai bine ar fi facut tot posibilu sa afle ce are amaratu ala de animal care e pe masa doctorului.

Doctorul: "N-are nimic"- Avea ochiul scos din orbita..

Nu exista veterinar care sa stie cum se trateaza animalutul asta mic. NU EXISTA! Dar exista in schimb zeci de crescatorii care mai de care ahtiata dupa bani. La toate colturile google-lui gasesti care mai de care de oameni care vand familii de chinchille, articole despre cum se jupoaie, despre cat de bine se fac banii din micile animale. Dar nu. Un doctor specialist in chinchille NU.

D-asta nu pot sa-l salvez. D-asta nu pot sa fac decat sa-i pun niste nenorocite de picaturi si sa sper la o minune.

Daca va iubiti animalul, aveti grija. La TOT! Inclusiv la cei care intra in contact cu el. Asigurati-va ca aveti un veterinar bun! Stiu ca spuneti ca voua nu vi se va intampla niciodata pentru ca il tineti in puf. Dar se intampla sa nu-l raniti dumneavoastra, ci altul. Atunci ce faceti?

Nu va duceti la Ilioara daca tineti la animalul dumneavoastra. Ozi nu ar mai fi suferit atat daca stiau ce sa-i faca. Macar un calmant pentru orice eventualitate. Fusese prins in usa. Era mai mult decat clar ca il doare ceva. Nu trebuie sa fi specialist sa-ti dai seama.

Nu va duceti la Ilioara.

Nu ma pot opri din plans


Astazi este cea mai negra zi din viata mea.

Oz, chinchiluca mea, a suferit un accident groaznic. Dupa o zi cu examene, dar fericita, am ajuns acasa si am vrut sa-i arat mamei noua mea bluza. Cand mama a vrut sa intre in camera Ozi a vrut sa iasa iar mama l-a prins in usa crezand ca o sa aiba timp sa o inchida. Eu eram in spatele ei si am vazut cum puiu meu se zvarcolea de durere. Am fugit socata sa caut adresa unui veterinar si am gasit Ilioara- spiatl veterinar. Nici nu am mai stat pe ganduri si am zburat cu Ozi acolo- intre timp se linistise (ceea ce nu ii sta in fire) O chinchilla nu e niciodata linistita decat atunci cand doarme.

In spital pustiu. M-au intampinat cu multa indiferenta doctorii; pe masa doctorului Ozi a inceput sa mearga. Mi s-a luat o piatra de pe inima cand am auzit ca nu are nimic. "Totul s-a intamplat de la sperietura", zice el. "Sunt niste animale care se sperie foarte usor." "O sa-si revina" ne-am dus cu totii spre casa, mai linistiti. Mie nu-mi venea sa cred ca dintr-o asemenealovitura nu avea nimic.

Ajunsi acasa l-am pus la el in casuta si l-am lasat cateva minute sa vad cum se comporta. I-am dat o stafida (preferata lui pe care o manca fara saclipeasca)-nimic. I-am dat lapte -nimic. Am chemat ambulanta veterinara (pe cei de la Speed Vet. Mi-a spus doctorul ca i-a iesit ochiul din orbite si ca nu mai vede cu ochiul stang. Am crezut ca se rupe pamantul sub mine. Abia ma abtineam sa nu plang.

Solutii: ori sa-i faca anestezie si sa-i coasa pleoapele in speranta ca se va retrage si va fii bine, ori sa ii pun picaturi si sa asteptam o minune de la Dumnezeu-altfel rezultatul va fi extirparea ochiului.

Tata: "Credeti ca o sa moara?"
Doctorul: "Sa speram ca nu"
.....

I-a facut o injectie de calmare a durerii si i-a pus picaturi tot pentru calmare.

Acum astept.


El e Ozi. Sper sa mai fie si saptamana viitoare.



Va doersc sa va iubiti mult animalele pe care le aveti.

marți, 3 iunie 2008

Biondo- Castigatorii Eurovision 2008

Recent m-am indragostit de o melodie care tot o da la radio. Nu stiam cum se numeste exact...refrenu era ceva de genu.."shine, shine on my way.." O melodie superba - De eurovison ziceam eu in timp ce o fredonam. Asa ca am inceput sa o caut pe net. Cand ce sa vad! O gasesc pe youtube cu titlul Biondo-Eurovision 2008 Romania. Am crezut ca nu vad bine. Am cautat-o si pe alte siteuri si intr-adevar! Piesa asta concura pentru ROMANIA! Am avut un soc.. E o piesa cantata de ingeri..




In schimb, noi am votat porcaria aia a lu Nico si Vlad. O piasa banala care nu spune nimic. Comparabila cu cea a Greciei care a iesit pe 2 pt ca a dat din fund. Nici Rusia nu merita sa castige pentru ca au fost piese mai bune decat aia. Prea multa suferinta si talente p-colo.




All in all, si anu trecut si anu asta Eurovisionul a fost de tot rahatu. Acum doi ani int-adevar am avut optinui si parca nu stiam pe cine sa votez Poate va mai amintiti Bosnia si Herzegovina cu melodia Lejla:





Sau Ucraina cu piesa Show me your love




Si Rusia a avut o pisa foarte buna interpretata tot de Dima




Si bineinteles Mihai Traistariu, ultima piesa buna a Romaniei la Eurovision..




Se pare ca de cand au casigat dracii aia Eurovisionu nu a mai fost niciodata ce a fost..Oricum, Shine RULLZ